God, mijn Vader, de titel is voor mij veelzeggend.

Toen ik op mijn negentiende, na een heftige periode van feesten en drugs, God leerde kennen veranderde mijn leven radicaal. Verslavingen werden verbroken en God gaf mij een geweldig gezin. Toch was daar altijd dat knagende gevoel van afwijzing. Het voelde alsof ik nooit goed genoeg was voor de God die ik dacht te kennen. Waar kwam dit toch vandaan? Na het overlijden van mijn vader, ontdekte ik dat ik een kind was van een anonieme zaaddonor. Een donorkind. Ik probeerde te rouwen om het verlies van mijn vader aan kanker, maar ook probeerde ik het verlies van de helft van mijn identiteit te verwerken. God liet zich in deze periode meer en meer zien als liefhebbende Vader. Een Vader die mij geaccepteerd had, zelfs al wist ik niets van mijn eigen afkomst. 

Het boek God, mijn Vader gaat over mijn leven,  de ontdekking en de ontzagwekkende liefde die God voor ons heeft. Het gaat over afwijzing en acceptatie, over nieuwe kansen met God.  Mijn hoop is, dat mensen het herstel gaan vinden waar ze misschien zo hard op zoek naar zijn.

Misschien ben je zelf geen donorkind maar worstel je gewoon met het beeld van God als liefdevolle Vader. In dit boek laat ik je zien dat Hij er voor je wil zijn. Dat er hoop is en dat verandering echt mogelijk kan zijn!

Misschien heb je vragen over identiteit, of persoonlijk iets meegemaakt dat je graag wilt delen. Wat het verhaal ook is, neem gerust contact op!

Wat anderen zeggen over het boek

Luister het interview op Groot Nieuws Radio

 


AANBEVELINGEN

Gerald Troost (zanger, schrijver)

In dit bijzondere boek van Arian de Wit neemt hij de lezer mee in zijn eigen proces. Een indrukwekkend en kwetsbaar verhaal over zijn eigen zoektocht. Arian neemt je niet alleen mee in zijn eigen verhaal, maar ook in het grote verhaal van God. Een God die zich in de Bijbel presenteert als een goede Vader. Een Vader die op zoek is naar verloren zonen en dochters. Een Vader die je in zijn huis wil verwelkomen.

Ik kan je dit boek van harte aanbevelen. Het zal je helpen om tot rust te komen en je bestemming te vinden!

– Gerald Troost


Franklin Maduro (voorganger)

Als voorganger zie ik vandaag de dag veel mensen worstelen met hun zelfwaarde vanwege het niet kennen van hun biologische vader.

In 1998 heb ik de auteur van dit boek leren kennen. Na de ontdekking door de auteur dat de man waarmee hij opgroeide niet zijn biologische vader is, is het voor mij een ontzettend groot wonder om te zien dat hij niet gebroken is, maar juist kracht heeft geput uit zijn relatie met God die hij heeft leren kennen als een echte vader, om dit boek te schrijven waarin hij zijn ervaringen met u deelt.

Ik kan niet anders dan mijn enorme waardering uitspreken voor de genade Gods welke werkzaam is in zijn hart en hem de kracht gegeven heeft om dit verhaal ten schrift te stellen ter ondersteuning en hulp tot anderen in dezelfde situatie.

– Franklin Maduro